Instagram Gönderilerinizi Facebook Üzerinden Nasıl Planlar ve Facebook Sayfanızı Instagram’a Nasıl Bağlarsınız?

Instagram Gönderilerinizi Facebook Üzerinden Nasıl Planlayabilirsiniz?

Facebook-Instagram Entegrasyonu​

Merhabalar sevgili okurlar! Bugün sizlere, Facebook üzerinden Instagram gönderilerinizi nasıl planlayabileceğinizi ve Facebook sayfanızı Instagram hesabınıza nasıl bağlayabileceğinizi adım adım anlatacağım. Aynı zamanda yazının altında bulunan youtube videomu izleyerek adım adım takip edebilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için Facebook ve Instagram Entegrasyonu – Instagram Gönderilerini Facebook Üzerinden Planlama Youtube videomu izlemenizi öneririm.

1.Facebook Hesabınıza Giriş Yapın

Öncelikle, planlamak istediğiniz Instagram hesabınıza ait Facebook sayfanızı açın.Sayfanız yoksa yeni bir sayfa oluşturabilirsiniz.

2. Meta Business Suite'e Erişin

Sayfanızı açtıktan sonra “Meta Business Suite” seçeneğine tıklayın. Sol tarafta göreceğiniz “Planlayıcı” seçeneğine tıklayın. Eğer burada sadece “Reklam Oluştur” butonunu görüyorsanız, endişelenmeyin. Doğru yerdesiniz!

3. Ayarlar Menüsüne Gidin

Sol tarafta bulunan “Ayarlar” butonuna tıklayarak işe başlayalım.

4. İşletme Ayarlarına Erişin

“Ayarlar” menüsü altından “İşletme Ayarları”na tıklayın.

5. Instagram Hesabınızı Bağlayın

“Hesaplar” sekmesinin altından “Instagram” seçeneğine tıklayarak Instagram hesabınızı bağlama işlemine başlayabilirsiniz.

6. Profesyonel Hesap Uyarısı

Eğer karşınıza bir uyarı çıkarsa, bu Instagram’ın sadece “Profesyonel Hesaplar” için bu özelliği sunduğunu belirtiyor. Profesyonel hesap, hesabınızın herkese açık hale gelmesi ve takipçi istatistikleri gibi verilere erişim sağlaması demektir. Bu özelliği kullanarak, pazarlama süreçlerinizde daha etkili olabilirsiniz.

7. Instagram Hesabınıza Giriş Yapın

Uyarıyı onayladıktan sonra, Instagram hesabınıza giriş yapın. Eğer birden fazla Instagram hesabınız varsa, paylaşım yapmak istediğiniz hesabı seçtiğinizden emin olu

8. Erişimi Onaylayın

Instagram hesabınızı bağladıktan sonra “Meta Business Suite”e geri dönün. Sayfanızın yanında bulunan ok simgesine tıklayarak altta görünen Instagram seçeneğini tıklayın ve erişimi onaylayın.

9. Gönderilerinizi Planlayın

Hesabınızı başarıyla bağladıktan sonra “Planlayıcı” seçeneğine tıklayarak gönderilerinizi, reels’lerinizi ve hikayelerinizi planlamaya başlayabilirsiniz.

Herhangi bir sorunuz var ise aşağıda yer alan yorum bölümünden bana yazabilirsiniz.

Diğer tüm blog yazılarını görüntülemek için tıklayınız.

Instagram ve Facebook logosunun yan yana olduğu bir arka planda, bilgisayar ekranında gösterilen adım adım gönderi planlama ve entegrasyon rehberi."

Son Yazılar

Kategoriler

© 2023 Created with Royal Elementor Addons

© 2023 Eda Yalçıner